U prvim redovima

Modnu pistu zamijenila ratištem: Nekada manekenka, danas borac protiv IS-a

Vijesti / Svijet | 07. 07. 2015. u 12:46 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivša kanadska manekenka Tiger Sun zamijenila je miran život borbom protiv ekstremističke organizacije Islamska država u Siriji.

Četrdesetšestogodišnja žena, praktično bez vojne obuke, u ožujku ove godine krenula je na front. Ona se borila u prvim redovima kurdske jedinice za zaštitu stanovništva, prenosi Sputnik.rs.

U ovom trenutku, Tiger Sun se vratila kući, u Vancouver, zbog velike fizičke iscrpljenosti. Međutim, i nakon što se suočila s užasima rata i zvjerstvima ekstremista, sahranila mnogo svojih suboraca, bivša zvijezda naslovnih stranica želi vratiti u Siriju čim povrati zdravlje.

Tiger je bila spremna na šokantne stvari kada je napustila Kanadu, no ništa je kako kaže, nije moglo pripremiti na to da će gledati djecu kako umiru ili kako ih raznose bombe.

''Gledala sam djevojčicu kako umire od ozljeda koje je zadobila jer Kurdi nemaju medicinske radnike, ni opremu'', rekla Tiger je za Mail online.

''Jesam li vidjela nasilje? Jesam li vidjela kako ISIL ubija nedužne ljude? Jesam, bila sam u borbi, vidjela sam i kako nas pokušavaju ubiti. Kada vidimo pripadnike IS-a, ubijemo ih i to je to, vrlo jednostavno'', ispričala je Tiger stanje na ratištu, prenosi metro.co.uk.

Rekla je da je krenula u rat nakon što ju je muškarac iz Libije s kojim je živjela u izvanbračnoj zajednici prevario, kao i zbog propagandnih snimaka IS-a koji su je potaknuli na borbu protiv terorista.

Kopirati
Drag cursor here to close