Slučaj potresao Hrvatsku

Ministar Horvat odbacio krivnju, Uskok zatražio istražni zatvor

"Odgovarao je na sva pitanja. Očito se ne smatra krivim i ne smatra da je time što mu se stavlja na teret učinjeno kazneno djelo", rekao je Horvatov odvjetnik.
Vijesti / Svijet | 19. 02. 2022. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je jutros u suradnji s USKOK-om pretražila kuću ministra graditeljstva Darka Horvata u Međimurju.

Izvidi su povezani sa zlouporabom položaja i ovlasti. Ministar Horvat je danas uhićen i doveden na ispitivanje u USKOK, prenosi Index.hr

Premijer Andrej Plenković održao je izvanrednu presicu. Napao je DORH i USKOK, ministra Horvata nije smijenio ali je zaključio da "ako bude zadržan u pritvoru, ne može ostati ministar".

Kako se neslužbeno doznaje, radi se o izvidima zbog višemilijunskih nezakonitih poticaja. 

Istražitelji provjeravaju Horvatovu ulogu u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac. Nju USKOK sumnjiči da je, na zamolbu Josipe Rimac, sređivala obrtnicima potpore od Ministarstva gospodarstva u vrijeme dok ga je vodio Horvat.

Uz Horvata, na meti istrage su i bivši ministar Tomislav Tolušić i Boris Milošević. Prema zasad dostupnim informacijama sumnjiči ih se da su tražili zapošljavanje preko veze te zbog dodjele poticaja. Iako su prve informacije bile da je pod istragom i Josip Aladrović, HINA javlja da to nije točno.

"Odgovarao je na sva pitanja. Očito se ne smatra krivim i ne smatra da je time što mu se stavlja na teret učinjeno kazneno djelo", rekao je Horvatov odvjetnik.

"U 18:30 je ročište kod istražnog suca. Tražit će se istražni zatvor, ne znam po kojoj osnovi", rekao je.

Potvrdio je kako se Horvata tereti za zloupotrebu položaja i ovlasti.

"On ne zna koliko tko ima bodova za poticaje, on je potpisao ono što mu je dala na potpis drugookrivljena vjerujući da je to ispravno", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close