Banožić

Još jedna optužba Milanoviću za fijasko Hrvata u BiH

Milanović je rekao i kako je odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, o izmjeni izbornog zakona, "jedno veliko ništa".
Vijesti / Svijet | 04. 10. 2022. u 15:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski ministar obrane Mario Banožić ocijenio je u utorak da se predsjednik Republike Zoran Milanović svojim izjavama i vrijeđanjem drugih, pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH te kako bi mu bilo bolje da prestane zloupotrebljavati vojsku, objavila je Hina.

"Evidentno je da se Milanović - čovjek s međunarodnim ugledom cirkuskog klauna - svojim izjavama i vrijeđanjem drugih pokušava izvući iz vlastitog fijaska zbog svega što je prouzročio Hrvatima u BiH", napisao je ministar obrane Banožić u objavi na facebooku.

Dodao je kako je predsjednik Milanović 'frustriran i gnjevan zbog intervencije visokog predstavnika Schmidta, kao i vanjskopolitičkog uspjeha Vlade i premijera koji se dogodio unatoč njegovom štetočinstvu, uvredama i kidanju svih savezništava'.

"Predsjednik spominje lupanje prstom u stol, a on kao premijer nije mrdnuo prstom za Hrvate u BiH, već je, dapače, i radio protiv njih. Po sličnom obrascu pokušava upravljati i manipulirati vojnim sustavom, a Hrvatske vojske sjetio se tek kada je postao predsjednik Republike", naveo je Banožić.

Naime, Milanović je ranije danas ponovno uputio kritike zbog Banožićeve odluke o upisu HDZ-ova saborskog zastupnika Ante Bačića u Ratnu školu Ban Josip Jelačić, ali i drugih aktualnih pitanja, dok je za ponovni izbor Željka Komšića u Predsjedništvo BiH rekao kako je "fijasko i sramota" za Hrvatsku i "spomenik hrvatske pasivnosti". 

Milanović je rekao i kako je odluka visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta, o izmjeni izbornog zakona, "jedno veliko ništa".

 

Kopirati
Drag cursor here to close