Izbor glavnog državnog odvjetnika

Milanović o Turudiću: Seljak, bandit i kompulzivni lažov

"Bandit je priznao da se s Mamićem vozio samo pola sata, prostitutke navodno naplaćuju i za pola sata", rekao je Milanović.
Vijesti / Svijet | 07. 02. 2024. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović obratio se medijima nakon što je većina u saboru izglasala suca Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika.

Za premijera Andreja Plenkovića rekao je da se "sa sedmočlanim komitetom HDZ-a koji je jednoglasno izabrao tog probisvijeta i na kraju se okružio cijelom partijom".

"Ovo je protiv put od Tita da partija odlučuje o čovjeku koji hapsi i zatvara. Ovo je nacionalna katastrofa”, dodao je.

“Ja sam poslao dokument koji jasno ogovori o kakvom se čovjeku radi. Cijele ove prepiske između madame i Turudića je ustvari višak. Hvala bogu što su to objavili i to ukazuje da je on osoba koja trebala biti od interesa DORH-a. I sada se kao argument izvlači zašto neko nije reagirao 2015. Pa zato što sam ja bio premijer, a ne terorist diktator. Pa ne možeš DORH-u narediti da pokrene postupak”, rekao je.

“Tko god je glasao za njega danas za mene ne voli ovu državu, neprijatelj je Hrvatske”, naglasio je, javlja Index.

Naveo je da je objavio ono što javnost mora znati.

“Plenković je jučer vratio te papire, a vi sada imate saznanje o činjenicama. Što je on napravio? On je nazvao Turudića i pitao ga – jel da da si super. DORH ima dosta saznanja o Turudiću i ova bitanga im dolazi za šefa, a njegov interes je da prokopa te arhive i vidi ima li njega tute. Plenkovićev interes je da spriječi curenje ovakvih informacije da javnost ne vidi s kakvom ništarijom ima posla”, rekao je.

Turudića je nazvao i seljačinom, a nešto kasnije i banditom.

"Bandit je priznao da se s Mamićem vozio samo pola sata, prostitutke navodno naplaćuju i za pola sata", rekao je Milanović.

"On je lažov, običan, prijesni, kompulzivni lažov", rekao je još o Turudiću.

Kopirati
Drag cursor here to close