Obrambene snage pozivaju civile da im se pridruže

Mediji tvrde: Ruske snage ušle u Kijev

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke ruskih oklopnih vozila na ulicama Kijeva. Kako piše BBC, radi se o četvrti Obolon.
Vijesti / Svijet | 25. 02. 2022. u 10:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruske snage ušle su u glavni grad Ukrajine. Kako javljaju ukrajinske vlasti, Rusi su ušli u četvrt Obolon. Ondje se trenutno vode borbe, prenosi Index.hr. 

Ukrajinsko ministarstvo obrane pozvalo je građane da ostanu u domovima te da pripreme Molotovljeve koktele. Četvrt u kojoj se vode borbe nalazi se devet kilometara od centra Kijeva.

Ukrajinska vojska ranije je objavila da se borbe protiv kolona ruskih oklopnih vozila vode u Dimeru i Ivankivu, predgrađima Kijeva.

Video: Live Camera 

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke ruskih oklopnih vozila na ulicama Kijeva. Kako piše BBC, radi se o četvrti Obolon.

AP piše da se puca oko zgrade vlade u Kijevu.

Ukrajinske obrambene snage ponovo su tvitale, pozivajući sve civile da se pridruže bez obzira na njihovu dob. Vjerojatno pritom misle i na maloljetnike, dodaje BBC.

Izjava koja se pripisuje zapovjedniku trupa Juriju Galuškinu glasi:

"Danas Ukrajini treba sve. Sve procedure za pristupanje su pojednostavljene. Ponesite samo putovnicu i identifikacijski broj. Nema dobnih ograničenja", objavljeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close