Ukrajinska kriza

Mariupolj pao? ''Nalazimo se u rukama okupatora''

Bojčenko je preko CNN-a pozvao na potpunu evakuaciju preostalih civila iz Mariupolja.
Vijesti / Svijet | 28. 03. 2022. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudbina Mariupolja sada je najvećim dijelom u rukama okupatora, izjavio je gradonačelnik tog ukrajinskog grada Vadim Bojčenko u intervjuu za CNN.

Nije sasvim jasno traju li u gradu i dalje borbe ili su Rusi preuzeli potpunu kontrolu. Bojčenko je preko CNN-a pozvao na potpunu evakuaciju preostalih civila iz Mariupolja.

''Treba nam potpuna evakuacija. Naša najvažnija misija sada je da spasimo svaki život. A postoje nade da ćemo u tome i uspjeti. Prema našim procjenama, u gradu je danas još oko 160.000 ljudi, no živjeti u Mariupolju je nemoguće jer nema vode, struje, grijanja, telefonskih veza. I stvarno je zastrašujuće, zaključio je.

Ruski državni mediji objavili su da je u Mariupolj stigao notorni čečenski lider Ramzan Kadirov kao i da je u tijeku "čišćenje središnjih dijelova grada". Navode i da se "osnovni dio nacionalista", kako nazivaju ukrajinske borce, nalazi u prostorijama tvornice "Azovstalj" za koju kažu da je "veliko uporište".

''Naši vojnici smatraju da će se ta situacija uskoro promijeniti i da ćemo onda moći reći da je grad u potpunosti pod našom kontrolom'', citirali su ruski mediji lidera samozvane Donjecke Narodne Republike Denisa Pušilina, piše Jutarnji list.

Kopirati
Drag cursor here to close