Stevo Pendarovski

Makedonski predsjednik u studenom znao da Rusija sprema invaziju

“Moram da kažem da neki krupni obavještajni servisi u to vrijeme, da ne kažem do Nove godine, nisu vjerovali da je to točno''.
Vijesti / Svijet | 02. 03. 2022. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je večeras da je kao šef države članice NATO-a informaciju da Rusija priprema invaziju na cijelu Ukrajine imao prije četiri mjeseca i da je datum početka promašen samo za tri dana.

“Prva potvrđena saznanja da Rusija priprema invaziju na Ukrajinu, na cijelu teritoriju, mi što smo ovlašteni da primamo te informacije preko NATO mehanizama dobilo smo 5. studenog prošle godine. Prije četiri mjeseca”, rekao je Pendarovski u intervjuu Televiziji Sitel.

Kako je istaknuo, ono što je zaprepašćujuće koja je NATO “sila, koja je to mašinerija, koliki su to resursi i u satelitima i na zemlji je bilo to da je u tom previđanju promašaj vremena napada bio samo za tri dana, dok nije bilo promašaja u obimu operacije i da će da se napadati baš u ova tri magistralna pravca”, prenosi Beta.

“Moram da kažem da neki krupni obavještajni servisi u to vrijeme, da ne kažem do Nove godine, nisu vjerovali da je to točno. Pa su provjeravali i na svoj način. Sada vodimo da se potvrdilo da je to bila 100 posto točna informacija”, rekao je Pendarovski.

Kopirati
Drag cursor here to close