Ispalili projektile na Bjelorusiju?

Lukašenko: Ukrajina nas provocira

Lukašenko, koji nije dostavio dokaze o tvrdnji, kazao je da Bjelorusija nije željela rat s Ukrajinom, no da će se boriti bude li napadnut njezin teritorij.
Vijesti / Svijet | 02. 07. 2022. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko kazao je da je Ukrajina pokušala napasti vojne objekte na bjeloruskom teritoriju prije tri dana, no da su presreli sve projektile, prenosi državna novinska agencija Belta.

Lukašenko, koji nije dostavio dokaze o tvrdnji, kazao je da Bjelorusija nije željela rat s Ukrajinom, no da će se boriti bude li napadnut njezin teritorij. Ukrajinska vojska nije odmah komentirala događaj, prenosi Hina. 

"Provociraju nas. Moram vam reći da je prije tri dana, možda koji dan više, pokušan napad na vojne objekte na bjeloruskom teritoriju s teritorija Ukrajine", prenijela je agencija Belta Lukašenkovu izjavu.

"No, hvala Bogu, protuzračni sustavi Pancir uspjeli su presresti sve projektile koje su ispalile ukrajinske oružane snage."

Lukašenko je kazao da bjeloruske postrojbe ne sudjeluju u borbi u, kako ju Moskva naziva, "posebnoj vojnoj operaciji" u Ukrajini. Bjelorusija je blizak saveznik Rusije i dopustila je Moskvi korištenje svog teritorija za slanje vojnika u Ukrajinu 24. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close