ZHŽ

Ljuti Dolac: Kiša poplavila nekoliko obiteljskih kuća

Vijesti / Svijet | 15. 10. 2015. u 13:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U širokobriješkom selu Ljutom Docu zbog obilnih padalina poplivalo je nekoliko obiteljskih kuća.

Obiteljska kuća Dane Čuljka je noćas pretrpjela poplavni val od osamdesetak centimetara koji je nosio sve pred sobom.

''Bilo je strašno i nezapamćeno, čuli smo jaki huk vode i znali smo da nam se ne sprema ništa dobro. Voda je velikom snagom došla do naše kuće i vrlo brzo ušla u prizemlje. Mogli smo samo bespomoćno gledati kako nam uništava i zimnicu i inventar. U prizemlju smo imali i hladnjake i zamrzivače, trimere, flekserice, aparat za zavarivanje i još puno toga. Također, voda nam je uništila 10 000 pikiranih sadnica smilja koje su bile isto u prizemlju'', rekli su iz obitelji Čuljak za ABCportal.

Obiteljska kuća Tiše Milićevića je također bila na vodenom udaru, A štete su velike. Stradalo je komplet prizemlje i voda je uništila sve stvari, a voda je zaplavila i auta u garaži.

Voda je ušla i u obiteljsku kuću Tihomira Kožula i to u dio gdje je smještena pekarna, pa je šteta također velika jer je voda uništila materijal za pravljenje kruha, navodi ABCportal.

Na mjesto dođaja jutros su stigli pripadnici Civilne zaštite i Vatrogasna jedinica Široki Brijeg koji su odmah počeli sa ispumpavanjem vode i sanacijom objekata.

Djelatnici Gradske inspekcije su također došli na teren kako bi utvrdili činjenično stanje. Mještani se nadaju da će gradske vlasti imati razumijevanja za ovu izvanrednu situaciju i pronaći načina kako pomoći ovim obiteljima i njihovim domaćinstvima.

Kopirati
Drag cursor here to close