Veleposlanik u Oslu

Ljudi iz BiH su uzorni građani u Norveškoj

Veleposlanik Makarević je iskazao zahvalnost za podršku i pomoć koju je Norveška kontinuirano pružala i pruža Bosni i Hercegovini i njenim građanim
Vijesti / Svijet | 30. 11. 2017. u 17:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević svečano je uručio akreditivna pisma Njegovom veličanstvu Kralju Haraldu V, čime je službeno preuzeo dužnost rezidentnog izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika Bosne i Hercegovine u Oslu.

Veleposlanik Makarević je iskazao zahvalnost za podršku i pomoć koju je Norveška kontinuirano pružala i pruža Bosni i Hercegovini i njenim građanima kroz različite humanitarne projekte poput deminiranja te projekte podrške sudstvu, rekonstrukcije, izgradnje tehnoloških centara te ukupnu dosadašnju pomoć obnovi BiH.

U razgovoru sa kraljem Haraldom V veleposlanik Makarević je izložio aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini i prenio želje za daljnje intenziviranje suradnje u svim oblastima, a posebno na ekonomskom planu. Veleposlanik Makarević je izrazio spremnost da punu pozornost posveti animiranju norveških investitora za intenzivnija ulaganja u gospodarstvu BiH. Razgovarano je i o pomoći Norveške u pridruživanju BiH NATO-u.

U srdačnom razgovoru sa veleposlanikom Makarevićem Kralj Harald V je rekao kako su se Bosanci i Hercegovci pokazali kao uzorni građani u Norveškoj, veoma obrazovani i vrijedni. Kralj je izrazio toplu dobrodošlicu veleposlaniku Makareviću i kao trenutno najmlađem veleposlaniku u Norveškoj te naglasio da će Norveška ostati iskren prijatelj BiH. Naglasio je da je Norveška i dalje spremna pružati podršku BiH kroz razne programe. Primijetio je, međutim, da je dosadašnji obujam robne razmjene između dvije zemlje na niskom nivou te da je to oblast u kojoj ima prostora za intenzivniju suradnju.

Tijekom izuzetno prijatnog razgovora Kralj Harald V se prisjetio i svog boravka u Sarajevu za vrijeme Zimskih olimpijskih igara 1984. godine. Veleposlanik Makarević je u ime Predsjedništva BiH pozvao kralja Haralda V da u narednom periodu posjeti Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close