U znak sjećanja

Mostar: Bjelopoljci se prisjetili poginulog norveškog humanitarca

John Erik Bentstuen vojnik Norveškog bataljuna koji je djelovao u sastavu UNPROFOR-a poginuo je 1994. godine kod naselja Potoci sjeverno od Mostara.
Vijesti / Flash | 04. 11. 2017. u 01:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak su predstavnici lokalne zajednice Kulturne zajednice Bijelo Polje i O.Š. Bijelo polje upriličili polaganje cvijeća i sjećanje na pripadnika UNPROFOR-a Norveškog bataljuna Johna Erika Bentstuena koji je 1994. godine obavljajući humanitarne poslove poginuo kod naselja Potoci sjeverno od Mostara.

Prisjećanje na norveškog humanitarca kod spomen ploče

Cvijeće su položila izaslanstva MZ Bijelo Polje, KUD-a Bijelo Polje kao i učenici i nastavno osoblje O.Š. Bijelo Polje. Prisutnima se obratio prigodnim riječima Murat Ćorić ispred lokalne zajednice koji je ukazao na plemenitost čovjeka koji je baveći se humanim poslovima tijekom ratnih događanja u BiH tragično izgubio svoj život.

Ukazao je mladim ljudima kako trebamo cijeniti žrtvu svih ljudi, pa i žrtvu g. Bentstuena. Ćorić je dao prijedlog da se svake godine posjeti spomen ploča i mjesto pogibije norveškog pripadnika UNPROFORA i da se time promovira humanost i poštovanje.

Na kraju su se obratili i predstavnici KUD-a Bijelo Polje i O.Š. Bijelo Polje Miralem Gluhović i zamjenica direktora Jasna Gosto, te tajnik MZ Bijelo Polje Hasan Balić. Ovakav gest naših sugrađana i organizacije je putokaz i pravac poštovanja svih koji su bili žrtve za mir i slobodu naše zamlje.

Prisjećanje na Johna Erika Bentstuena kod spomen ploče
Kopirati
Drag cursor here to close