Pravi razlog

Lavrov otkrio 'cilj' napada na Ukrajinu

Ruski je ministar vanjskih poslova kazao kako napad na Ukrajinu ima za cilj prekinuti put ka "potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država".
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2022. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov jučer je dao intervju za državnu televiziju Rusija 24 u kojem je rekao da se stav Rusije promijenio i da više neće biti prekida vatre zbog pregovora. No pomalo je ispod radara prošla Lavrovljeva izjava o pravim ciljevima invazije na Ukrajinu.

Ruski je ministar vanjskih poslova kazao kako napad na Ukrajinu ima za cilj prekinuti put ka "potpunoj dominaciji SAD-a i drugih zapadnih država", prenosi Index.hr

"Naša specijalna vojna operacija osmišljena je da stane na kraj bezobzirnom širenju i nepromišljenom putu prema potpunoj dominaciji Sjedinjenih Država i ostatka zapadnih zemalja koje su pod njima u međunarodnoj areni", rekao je.

Lavrov je ustvrdio da se "takva dominacija gradi uz gruba kršenja međunarodnog prava".

"Na Kosovu je bez referenduma moguće priznati neovisnost, ali na Krimu, kao rezultat referenduma, koji su promatrale stotine objektivnih predstavnika stranih zemalja, javnosti stranih zemalja, to je nemoguće. U Iraku, deset tisuća kilometara od Sjedinjenih Država, zamislili su prijetnju njihovoj američkoj sigurnosti, bombardirali su je, nisu našli nikakvu prijetnju, a nisu se čak ni ispričali", rekao je Lavrov.

"A kad su neonacisti i ultraradikali na našim granicama, stvaraju se deseci bioloških laboratorija po uzoru na Pentagon, provode nekakve eksperimente koji su prvenstveno usmjereni na stvaranje biološkog oružja - pronađeni su dokumenti koji ne ostavljaju nikakvu sumnju u to - onda je ova prijetnja na našim granicama, a ne preko oceana", nastavio je.

Izvještaje o ruskim ratnim zločinima nad civilima u Buči i Krematorsku ponovno je nazvao montiranima i provokacijom. Izjavio je i da dio ljudi u rascjepkanom Donbasu "godinama živi pod neonacistima".

Kopirati
Drag cursor here to close