Diplomatski

Lavrov: EU se pretvara u privjesak NATO-a

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov je rekao da se EU pretvorila u agresivnog militantnog igrača koji pokazuje svoje ambicije izvan europskog kontinenta
Vijesti / Svijet | 13. 05. 2022. u 17:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u petak da se Europska unija iz ekonomske platforme pretvara "privjesak" Sjevernoatlanskog saveza (NATO), prenosi Anadolu Agency (AA).

Govoreći na konferenciji za novinare u glavnom gradu Tadžikistana Dushanbeu, nakon sastanka ministara vanjskih poslova Zajednice neovisnih država, Lavrov je rekao da se "EU pretvorila iz konstruktivne ekonomske platforme u agresivnog militantnog igrača koji pokazuje svoje ambicije izvan europskog kontinenta".

“Prije neki dan je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u svom klasičnom agresivnom stilu izjavila da je EU dužna igrati aktivnu ulogu u osiguravanju sigurnosti indo-pacifičke regije. Oni upravo jure po stazama koje NATO već postavlja, potvrđujući time trend da se spajaju sa Sjevernoatlantskom alijansom i da će obavljati funkcije privjeska", rekao je Lavrov.

Kopirati
Drag cursor here to close