Ljetni smiraj

Lajčak sa Escobarom: ''Izazovi na zapadnom Balkanu nisu nestali''

''Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na sjeveru Kosova'', rekao je Lajčak
Vijesti / Svijet | 28. 08. 2023. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak naveo je, nakon sastanka sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika Gabrijelom Escobarom, da izazovi na zapadnom Balkanu nisu nestali, kao i da je u vrhu njegove agende situacija na sjeveru Kosova i Metohije.

''Iako je tijekom ljeta tempo u Brusselsu usporio, izazovi na zapadnom Balkanu nisu nestali. Posebna oblast koja je ostala visoko u mojoj agendi je situacija na sjeveru Kosova'', napisao je Lajčak na društvenim mrežama.

Dodao je da je pozvao Escobara u Brussels na detaljne diskusije i sastanke kako bi se pripremili za sljedeće mjesece i dodatno ojačali zajedničke napore.

''Zajedno sa našim timovima detaljno smo razgovarali o pitanjima u vezi sa dijalogom, prenijeli jedni drugima ocjene trenutne situacije, događanja  posljednjih mjeseci i očekivanja za razdoblje ispred nas. Također smo se pobrinuli da uskladimo neophodne sljedće korake i prioritete'', naveo je Lajčak.

On je dodao da će posjetiti Alpbach, Bled i Beograd gdje će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, "ali i nizom partnera, prijatelja i stručnjaka za zapadni Balkan i svjetska politička događanja".

Kopirati
Drag cursor here to close