Nove odredbe

Krenulo je: Države uvode potvrde o cijepljenju za prekogranična putovanja

Europska unija složila se da će pripremiti 'putovnice' za cijepljene osobe pod pritiskom južnih država koje ovise o turizmu.
Vijesti / Svijet | 09. 03. 2021. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kina je uvela digitalne potvrde za cijepljenje protiv covida-19 za svoje građane koji namjeravaju putovati preko granice, pridružujući se ostalim državama koje su izdale slične dokumente dok traže načine na koje da otvore svoja gospodarstva.

Kako se globalno provode programi cijepljenja, nekoliko država, uključujući Bahrain, već je uvelo potvrde za cijepljene ljude, a Europska unija složila se da će pripremiti 'putovnice' za cijepljene osobe pod pritiskom južnih država koje ovise o turizmu.

Kineske potvrde o cijepljenju sadržavat će detalje o informacijama o primatelju cjepiva protiv covida-19 i rezultatima testa na koronavirus, objavlo je na svojoj internetskoj stranici odjel za konzularne poslove kineskoga ministarstva vanjskih poslova.

Ministar vanjskih poslvoa Wang Yi rekao je u nedjelju da je svrha potvrde postići međusobnu provjeru podataka poput testa nukleinske kiseline i cijepljenja te pridonijeti sigurnoj interakciji ljudi.

Zasad se ne zna s kojim državama se Kina dogovara o priznavanju potvrda o cijepljenju.

Kina je osim toga najavila ublažavanje karantenskih ograničenja za ljude koji stignu u Kinu, a već su cijepljeni protiv covida-19.

U veljači je glasnogovornik kineske zdravstvene komisije rekao da bi postojeći zahtjevi za karantenom trebali ostati na snazi za ljude koji dolaze u Kinu, jer je moguće da su cijepljeni ljudi još uvijek zarazni, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close