Ako se kandidira

Kremlj: Putin bez konkurencije

Ankete pokazuje golemu popularnost Putina, a u kolovozu je anketa pokazala da sadašnji predsjednik uživa potporu 80 posto ispitanika, više nego prije rata u Ukrajini.
Vijesti / Svijet | 11. 09. 2023. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako predsjednik Vladimir Putin odluči sudjelovati na predsjedničkim izborima 2024., nitko se s njim neće moći nositi, rekao je glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov.

"Predsjednik još nije objavio svoju kandidaturu, ali ako pretpostavimo da predsjednik bude kandidat, očito je da neće imati ozbiljnog suparnika", rekao je Peskov.

Putin, istaknuo je Peskov, "uživa apsolutnu potporu stanovništva", prenosi Hina. 

Putin već dva desetljeća dominira Rusijom, bilo kao predsjednik ili premijer, ističući kao svoj uspjeh stabiliziranje goleme ruske nacije nakon kaosa koji je zavladao zemljom kao posljedica propasti SSSR-a 1991.

No njegova odluka da 24. veljače 2022. u Ukrajinu pošalje desetke tisuća vojnika predstavlja dosad najveći izazov njegovoj vladavini.

Taj je potez izazvao najozbiljniju konfrontaciju sa Zapadom od Kubanske krize 1962. Zapad je uveo najstrože sankcije ruskom gospodarstvu vrijednom 2.1 bilijun dolara usmjerivši zemlju prema Kini.

Kineski predsjednik Xi Jinping rekao je Putinu u ožujku da je uvjeren da će Rusi podržati šefa Kremlja na sljedećim predsjedničkim izborima.

Ankete pokazuje golemu popularnost Putina, a u kolovozu je anketa pokazala da sadašnji predsjednik uživa potporu 80 posto ispitanika, više nego prije rata u Ukrajini.

Ankete također pokazuju da 70 posto ispitanika podržava rusku vojnu intervenciju u Ukrajini. Oporba i Zapad tvrde da tim anketama ne treba vjerovati.

Kopirati
Drag cursor here to close