Napad u Rusiji

Kremlj: Ovo je teroristički napad; Ukrajina: Ovo je namjerna provokacija

Mihajlo Podoljak je na Twitteru napisao da Ruska Federacija "želi preplašiti svoj narod kako bi opravdala napad na drugu zemlju".
Vijesti / Svijet | 02. 03. 2023. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski mediji danas prenose izvješća u kojima se tvrdi da su ukrajinske snage ušle na ruski teritorij u regiji Brjansk, koja graniči s Ukrajinom na sjeveru. TASS prenosi da su "prema posljednjim informacijama ušli u dva sela" i da se vode borbe.

Državna novinska agencija RIA Novosti izvijestila je da je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u dnevnom brifingu za medije rekao da je ruski predsjednik Vladimir Putin otkazao planirani put u Stavropolj "zbog situacije u regiji Brjansk". Peskov je rekao da je incident "teroristički napad".

Tvrdnje nisu neovisno provjerene. Ukrajina već dugo upozorava da Kremlj planira izvođenje operacija pod lažnom zastavom (false flag) kako bi Ukrajinu optužio za eskalaciju sukoba.

Prva reakcija Ukrajine: Ovo je namjerna provokacija

Savjetnik ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog rekao je da se u Brjansku radi o "namjernoj provokaciji" Rusije.

Mihajlo Podoljak je na Twitteru napisao da Ruska Federacija "želi preplašiti svoj narod kako bi opravdala napad na drugu zemlju".

"Uslijed eksploziva ispuštenog iz drona zapalila se stambena kuća u selu Sushany. Na mjestu događaja rade operativne i hitne službe", rekao je ranije guverner Bogomaz.

Osim toga, selo Lomakovka u općini Starodubsky bilo je izloženo minobacačkom granatiranju ukrajinske vojske koje je oštetilo dvije kuće, a nitko od lokalnih stanovnika nije pretrpio ozljede, rekao je guverner.

Kopirati
Drag cursor here to close