Bryansk

Ukrajinci izveli napad na ruski teritorij? Rusi tvrde da ima mrtvih i da Ukrajinci drže taoce

Također, kako izvještava TASS, ukrajinski saboteri koji su se infiltrirali u dva lokalna sela zarobili su šest stanovnika.
Vijesti / Svijet | 02. 03. 2023. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski diverzanti otvorili su vatru na automobil u pokretu u ruskoj regiji Bryansk, ubivši jednog civila i ranivši jedno dijete, rekao je regionalni guverner Alexander Bogomaz u četvrtak na svom Telegram kanalu, a prenosi ruska agencija TASS.

"Danas se subverzivna skupina infiltrirala na područje sela Lyubechane u okrugu Klimovsky iz Ukrajine. Saboteri su pucali na automobil u pokretu, ubivši jednog stanovnika i ranivši desetogodišnje dijete", rekao je guverner.

Također, kako izvještava TASS, ukrajinski saboteri koji su se infiltrirali u dva lokalna sela zarobili su šest stanovnika.

Dijete je prevezeno u bolnicu i pruža mu se potrebna liječnička pomoć, kazao je.

"Ruske oružane snage poduzimaju sve potrebne mjere za uklanjanje subverzivne skupine", rekao je guverner.

Okrug Klimovsky u regiji napao je ukrajinski dron, rekao je.

"Uslijed eksploziva ispuštenog iz drona zapalila se stambena kuća u selu Sushany. Na mjestu događaja rade operativne i hitne službe", rekao je Bogomaz.

Osim toga, selo Lomakovka u općini Starodubsky bilo je izloženo minobacačkom granatiranju ukrajinske vojske koje je oštetilo dvije kuće, a nitko od lokalnih stanovnika nije pretrpio ozljede, rekao je guverner.

Ruske novinske kuće izvješćuju da je ukrajinska skupina od oko 50 članova zarobila stanovnike u selu Sushani, uz eksplozije i pucnjavu. Novinska agencija RIA kaže da se taoci također drže u selu Liubechan.

Trafostanica i benzinska postaja dignute su u zrak u Sushanyju, navodi Baza.

Kopirati
Drag cursor here to close