Akcija

Još jedno 'igranje s mirom' na Kosovu

Direktor Ured za KiM, kaže da se ovakav scenarij dogodio iako je Beograd pozivao da se on spriječi. Ocjenjuje da to predstavlja igranje sa mirom na teritoriju južne srpske pokrajine.
Vijesti / Svijet | 28. 05. 2019. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kosovska policija priopćila je da je unatoč oružanom otporu u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice izvršena policijska akcija u kojoj je uhićeno nekoliko policijskih dužnosnika i građana, osumnjičenih za sudjelovanje u organiziranom kriminalu, krijumčarenju robe i zloupotrebu službenog položaja.

"Ovoj operaciji prethodila je višemjesečna istraga PIK-a i Kosovske policije predvođene Specijalnim tužiteljstvom Kosova, koja je rezultirala sumnjom o uključenosti nekih policijskih dužnosnika i nekih građana u sudjelovanje i organiziranje kriminalne grupe, u vezi sa drugim kaznenim djelima krijumčarenje robe i zloupotreba službenog položaja, davanje mita", navodi se u priopćenju KPS.

Dodaje se da je u unatoč oružanom otporu u Sjevernoj Mitrovici, policijska akcija nastavljena, uključujući uhićenja i kontroliranje nekih lokacija, što je, kako kažu, rezultiralo zapljenom "relevantnih dokaza kao i dugih cijevi".

Jutros oko 6 sati i 15 minuta u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici oglasile su se sirene za zračnu opasnost zbog akcije jedinica ROSU na sjever Kosova.

Direktor Vladina Ureda za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su jedinice ROSU, jutros oko šest sati, upale na sjever KiM s ciljem da zastraše i izazovu paniku uz uhićenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Aleksandar Vučić.

Srbija je pokrenula intenzivne diplomatske aktivnosti, prenosi RTS.

Direktor Ureda za KiM, kaže da se ovakav scenarij dogodio iako je Beograd pozivao da se on spriječi. Ocjenjuje da to predstavlja igranje sa mirom na teritoriju južne srpske pokrajine.

Kako kaže, Priština ovakvim akcijama ne želi da Srbi više budu na Kosovu i Metohiji.

Istaknuo je da je u ime predsjednika Aleksandra Vučića obavio razgovore s više međunarodnih predstavnika kojima je upućena jasna poruka da, ako se odmah ne zaustavi akcija Prištine, nema sumnje kakva će biti reakcija Srbije.

Naveo je da su jedinice ROSU upale na sjever KiM pod izgovorom nekakvih uhićenja vezanih za kriminal, ali da je jasno da su to mogli uraditi i pripadnici policije srpske nacionalnost. Međutim, Đurić dodaje da su umjesto toga poslana oklopna vozila i timovi snajperista.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close