Misli da može što želi

Dodik o sukobu s Thacijem: Kosovo je sastavni dio Srbije

RS je sjajan primjer kako se može riješiti konflikt i stabilizirati društvo, kaže Dodik
Vijesti / Politika | 10. 05. 2019. u 18:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas u Nišu da bh. entitet Republika Srpska nema teritorijalne pretenzije prema Kosovu.

Govoreći o verbalnom duelu s predsjednikom Kosova Hashimom Thacijem na plenarnom sastanku Brdo-Brioni u Tirani, Dodik je istaknuo da je Thaci miljenik stranaca i kako misli da može govoriti što želi kada je na međunarodnoj sceni.

"On je pokušao da prikaže Republiku Srpsku kao neku babarogu, tvrdeći da se Republika Srpska neće naći na prostoru Kosova. Rekao sam mu da mi nemamo teritorijalne pretenzije prema Kosovu, ali da je Kosovo sastavni dio Srbije i da, u tom pogledu, može da bude miran", rekao je Dodik novinarima u Nišu.

Naglasio je da je RS sjajan primjer kako se može riješiti konflikt i stabilizirati društvo multietničkog i multinacionalnog karaktera.

Dodik je ocijenio da je s kosovske strane prisutno stalno prizivanje Amerikanaca da nešto rješavaju s pretpostavkom da su na njihovoj strani, a da zanemaruju da su Daytonski sporazum, kojim je Republika Srpska međunarodno verificirana i dobila međunarodni status, kreirali Amerikanci.

"Bilo je mnogo tih verbalnih pokušaja da ocrne Srpsku. Pitao sam je li to bio slučaj i ranije na ovakvim skupovima i rekli su mi da je bilo gotovo identično, ali da nitko nije reagiaro", kaže Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close