Sjever Kosova

Kosovo: Policajac ubijen na barikadama

Policija je u Selu Banjska na Kosovu naišla na otpor, gdje je s nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje...
Vijesti / Svijet | 24. 09. 2023. u 09:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Kosova Aljbin Kurti objavio je na Facebooku kako je noćas u selu Banjska u Leposaviću napadnuta kosovska policija, pri čemu je jedan policajac poginuo, a drugi ozlijeđen.

'Napad podržan iz Beograda'

"Jutros oko 3.00 sata u selu Banjska u općini Leposavić ubijen je narednik policije Kosova čiji su inicijali A.B, a ozlijeđen je još jedan policajac. Ozlijeđeni je izvan životne opasnosti", objavio je Kurti.

Osudio je napad za koji tvrdi da je podržan iz Beograda, te naveo da će izvršitelji i nalogodavci biti uhvaćeni, da će im biti suđeno i da će biti kažnjeni.

Kosovska policija službeno je objavila kako je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića noćas u 2.34 sati došlo do incidenta i da je jedan policajac tom prilikom ubijen, a drugi ranjen.

"Prilikom obavljanja policijskih dužnosti, danas oko 2:34 sati u Mitrovici Sever, jedinica za brzu intervenciju granične policije primijetila je da su na ulazu sela Banjska na mostu postavljena dva teška kamiona (bez registarskih oznaka) i ulaz u ovo selo preko mosta je onemogućen, pošto je blokiran", navedeno je u policijskom priopćenju.

Ručne bombe i zolje

Kako se dodaje, policija je s tri jedinice krenula u pravcu lokacije i čim su stigle u blizini mjesta gdje je prijavljena blokada, policijske jedinice su naišle na otpor, gdje je s nekih položaja pucano iz arsenala vatrenog oružja, uključujući ručne bombe i zolje, pri čemu su uslijed hitaca upucana dva policajca.

Jedinice policije su, navodi se, u samoobrani reagirale na napad i uspjele odbiti početni napad kako bi stvorili uvjete za pružanje pomoći i povlačenje upucanih kolega.

"Ozlijeđeni policajci su izvučeni sa lokacije i prevezeni u Regionalnu bolnicu u južnoj Mitrovici gdje je liječnik konstatirao smrt jednog od teško ozlijeđenih policajaca, dok su druga dva službenika, jedan ranjen, a drugi ozlijeđen, prema riječima liječnika izvan životne opasnosti", navedeno je u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close