Živi gmazovi

Kod Etipoljanina u prtljazi u Beču pronašli gmazove, zmije i škorpione

Putnik, 50-godišnjak, doletio je iz glavnog grada Etiopije Addis Abebe u Beč. Kada je htio koristiti izlaz za putnike bez robe za prijavu, nad njim je provedena kontrola.
Vijesti / Svijet | 20. 06. 2023. u 14:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Carinici u bečkoj zračnoj luci pronašli su u prtljagi putnika iz Etiopije gotovo 90 manjih živih gmazova. "Zbirka" od 85 gekona, vrste guštera, te dvije zmije i dva škorpiona imala je ukupnu maloprodajnu vrijednost od 47.000 eura (51.400 dolara), izvijestilo je Ministarstvo financija, prenosi Hina.

Putnik, 50-godišnjak, doletio je iz glavnog grada Etiopije Addis Abebe u Beč. Kada je htio koristiti izlaz za putnike bez robe za prijavu, nad njim je provedena kontrola. Šokirani dužnosnici pronašli su u tri transportne kutije neočekivanu količinu gmazova, navodi ministarstvo.

Životinje, od kojih se nijedna ne smatra zaštićenom vrstom, predane su u zoološki vrt Schönbrunn, neke od njih već u vidno lošem zdravstvenom stanju. Čovjek je tijekom ispitivanja objasnio da su životinje za njega bezvrijedne i da nije riječ o trgovini. Navodno je uzeo macakline samo da njima nahrani svoje zmije.

Kopirati
Drag cursor here to close