Uhićen vozač koji je pokušao krijumčariti državljane Turske preko granice BiH

Pripadnici Granične policije BiH jučer su spriječili krijumčarenje 12 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Donji Svilaj.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 06. 2023. u 13:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH jučer su spriječili krijumčarenje 12 državljana Republike Turske na Međunarodnom graničnom prijelazu Donji Svilaj.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom kontrole teretnog motornog vozila marke Man i priključnog vozila, nacionalnih oznaka Republike Srbije.

Četvorica odraslih muškaraca, četiri odrasle ženske osobe i četvero djece pronađeni su u namjenski napravljenom prostoru za krijumčarenje u priključnom vozilu, hladnjači.

Foto: Granična policija BiH / Spriječeno krijumčarenje 12 državljana Republike Turske

Otkriveni su prilikom detaljne kontrole na drugoj liniji graničnih provjera i korištenjem specijalističke opreme donirane od vlada Savezne Republike Njemačke i Velike Britanije. Vozilom je upravljao I.P. (1987.), državljanin Srbije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Prema njegovom nalogu osumnjičeni I.P. je uhićen i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će predat Tužiteljstvu BiH.

Državljani Turske  su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje, navodi se u priopćenju Granične policije BiH upućene medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close