Doha nije zaboravila Siriju

Katar gradi domove i naselja u Siriji

Katarski Crveni polumjesec donirao je interventno dva milijuna dolara, a na pogođena područja su upućeni medicinski timovi
Vijesti / Svijet | 18. 02. 2023. u 08:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Država Katar nastavlja svoje akcije pomoći područjima Turske i Sirije nastradalim u razornim potresima ovog mjeseca.

Katarsko društvo Crvenog polumjeseca priprema se za izgradnju novog stambenog naselja u sjevernoj Siriji koje se sastoji od 300 domova, prenio je katarski Gulf Times.

Stanovi površine 60 m2 bit će izgrađeni u objektima od armiranog betona. Katar planira izgraditi i kompletnu infrastrukturu naselja (ceste, bašte, uslužne objekte, džamiju, školu, ambulantu i trgovine). U naselju ću biti Sirijci koji su ostali bez domova u Jindiresu (regija Arafin) i Haremu u pokrajina Idlib.

Foto: Gulf Time / Infrastruktura

Inače, pošiljke iz Katara pristižu na aerodrom Gaziantep u Turskoj, a zatim se distribuiraju u Siriju. Nedavno je tako upućeno sedam kamiona s različitim potrepštinama, uključujući i medicinsku opremu.

Direktor Odjela za pomoć i međunarodni razvoj Društva Crvenog polumjeseca Katara (QRCS) dr. Mohamed Salah Ibrahim sastao se s predsjednikom turskog Crvenog polumjeseca u Gaziantepu, dr. Keremom Kinikom, kako bi razgovarali o hitnim potrebama ljudi pogođenih potresom u Siriji i Turskoj. Terensko osoblje QRCS-a mobilizirano je za pružanje pomoći pogođenim ljudima u sjeverozapadnoj Siriji, prenose katarski mediji.

Katarski Crveni polumjesec donirao je interventno dva milijuna dolara, a na pogođena područja su upućeni medicinski timovi koji su izvršili 60 operacija, 186 liječničkh pregleda, te pružili psihološku podršku za 42 osobe u pogođenim područjima, piše INS.ba.

Više terenskog osoblja Crvenog polumjeseca raspoređuje u pogođena područja gdje sudjeluju u operacijama pružanja pomoći, postavljanju šatora i distribuciji pomoći preživjelima u potresu.

Kopirati
Drag cursor here to close