Predaja ili ..

Još nema vijesti iz Mariupolja nakon ultimatuma

Nema novosti o aktivnostima nekoliko sata nakon što je ultimatum stupio na snagu, javlja Reuters.
Vijesti / Svijet | 17. 04. 2022. u 11:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija je poručila ukrajinskim snagama koje se bore u Mariupolju da predaju oružje u nedjelju ujutro kako bi spasili svoje živote, ali nema novosti o aktivnostima nekoliko sata nakon što je ultimatum stupio na snagu, javlja Reuters.

Sirene za zračne napade oglasile su se širom zemlje rano tijekom dana, što je redovna pojava, a u jutarnjem izvještaju ukrajinske vojske navodi se da su ruski zračni napadi na Mariupolj nastavljeni, kao i jurišne operacije u blizini morske luke.

Lokalni mediji izvijestili su o eksploziji u glavnom gradu Kijevu, ali Mykola Povoroznyk, zamjenik gradonačelnika grada, rekao je da nije bilo eksplozija i da su sustavi protuzračne obrane spriječili ruske napade.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da su njihove snage očistile urbano područje Mariupola i da je ostao samo mali kontingent ukrajinskih boraca.

Tvrdnja Moskve da je preuzela kontrolu nad Mariupolom, poprištem najtežih ratnih sukoba i najgore humanitarne katastrofe, nije se mogla neovisno provjeriti. Bio bi to prvi veći grad koji je pao u ruke ruskih snaga od invazije 24. veljače.

''Uzimajući u obzir katastrofalnu situaciju koja se razvila u tvornici Azovstal, kao i vodeći se isključivo humanim principima, ruske oružane snage nude militantima nacionalističkih bataljona i stranim plaćenicima od 6 sati (po moskovskom vremenu) 17. travnja 2022., da zaustave bilo kakva neprijateljstva i polože oružje'', navodi se u priopćenju Ministarstva obrane Ruske Federacije.

Kopirati
Drag cursor here to close