Bitka za Mariupolj

Rusija: Predaju li se, životi ukrajinskih boraca bit će pošteđeni

Rusija je ranije priopćila da je od otpora očistila sva urbana područja u Mariupolju. Preostali borci u tom opkoljenom lučkom gradu - za koje Rusija kaže da su i ukrajinski i strani - blokirani su u čeličani Azovstal.
Vijesti / Svijet | 17. 04. 2022. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je da će životi ukrajinskih snaga koje se još bore u Mariupolju biti pošteđeni ako od 6 sati ujutro po moskovskom vremenu polože oružje, objavila je novinska agencija TASS.

Rusija je ranije priopćila da je od otpora očistila sva urbana područja u Mariupolju. Preostali borci u tom opkoljenom lučkom gradu - za koje Rusija kaže da su i ukrajinski i strani - blokirani su u čeličani Azovstal, dodaje se, prenosi Hina.

Tass je citirao general-pukovnika Mihaila Mizinceva, direktora Ruskog nacionalnog centra za upravljanje obranom, koji je rekao da je ponuda Moskve potaknuta "katastrofalnom situacijom" u tvornici, kao i "čisto humanim principima".

"Jamčimo da će životi svih onih koji polože oružje biti pošteđeni", rekao je.

Prema uvjetima predložene pogodbe, preostali branitelji u tvornici napustili bi je između 6 i 13 sati (po moskovskom vremenu) bez oružja i municije.

Iz Kijeva nije bilo neposredne reakcije na ultimatum.

Kopirati
Drag cursor here to close