Gaza

Napadi Izraela ne posustaju: "Nema čarobnih rješenja"

Unatoč globalnim pozivima na prekid vatre, načelnik izraelskog stožera Herzi Halevi rekao je da će rat koji traje već 11 tjedana trajati "puno mjeseci" i da nema "čarobnih rješenja" ili "prečaca".
Vijesti / Svijet | 27. 12. 2023. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelske snage napale su danas središnju Gazu kopnom, morem i zrakom, a prekid telekomunikacija u većem dijelu enklave otežao je napore da se dođe do palestinskih žrtava, nakon što je zapovjednik izraelske vojske rekao da će rat protiv Hamasa trajati mjesecima.

Unatoč globalnim pozivima na prekid vatre, načelnik izraelskog stožera Herzi Halevi rekao je da će rat koji traje već 11 tjedana trajati "puno mjeseci" i da nema "čarobnih rješenja" ili "prečaca", prenosi Hina. 

U Al-Maghaziju, središnjem okrugu Gaze, ubijeno je petero Palestinaca u jednom zračnom napadu, rekli su liječnici, dok su zdravstveni dužnosnici na sjeveru u gradu Gazi rekli da su tijela sedmero ubijenih Palestinaca stigla u bolnicu Al Shifu preko noći.

Stanovnici su izvijestili o teškim borbama istočno i sjeverno od okruga Al-Bureij te u obližnjem selu Juhr Ad-Deek gdje su, kako tvrde, stacionirani izraelski tenkovi.

Izraelska vojska priopćila je danas da su još tri vojnika ubijena u vojnoj operaciji u Gazi, odnosno ukupno 166 od početka kopnenih operacija 20. listopada. Broj mrtvih Palestinaca u izraelskim napadima približava se 21.000, pokazuju podaci ministarstva zdravstva Gaze.

"Posvuda je krv u ovim bolnicama u ovom trenutku", rekao je Sean Casey, koordinator tima hitne pomoći Svjetske zdravstvene organizacije. Dodao je da nigdje u Gazi nije sigurno.

"To je krvoproliće, kao što smo već rekli, to je pokolj", rekao je Casey.

Palestinski Crveni polumjesec objavio je da je u potpunosti izgubio kontakt sa svojim timovima u Pojasu Gaze zbog prekida telekomunikacijskih i internetskih usluga.

Kopirati
Drag cursor here to close