Dobro poznato lice

Znate li tko je Motaz Azaiza? Praćeniji i od Bidena

Motaz svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje što se događa u Gazi otkako je počeo rat početkom listopada
Sci-Tech / Internet | 26. 12. 2023. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novinar i fotograf Motaz Azaiza u zadnjih mjesec dana na Instagramu je skupio više od dva milijuna pratitelja.

Motaz svakodnevno na društvenim mrežama objavljuje što se događa u Gazi otkako je počeo rat početkom listopada. Njegov Instagram profil pun je potresnih slika, prenosi Index.hr

Krajem studenog magazin GQ Middle East proglasio ga je muškarcem godine. Tada je Motaz imao 15 milijuna pratitelja, a sada je brojka narasla na 17.5 milijuna. Praćeniji je i od američkog predsjednika Joea Bidena, koji ima 17.2 milijuna pratitelja.

Urednik magazina Ahmad Ali Swaid je rekao da su se prije donošenja odluke kome će dati prestižnu titulu muškarca godine zapitali tko je napravio stvarnu i smislenu promjenu u svijetu.

"Ove godine smo izbrisali sve kategorije. Naš izbor je važniji nego ikada prije. Baš kao njegov narod u Gazi, Azaiza nas podsjeća da, bez obzira na to tko smo ili odakle smo, mi - obični ljudi, muškarci i žene - imamo moć napraviti promjenu koju želimo vidjeti. Dok on hrabro nastavlja govoriti istinu, molimo se za njegovu sigurnost i sigurnost onih oko njega", naveo je.

Nedavno se Motaz požalio i da mu Instagram često miče objave jer krše pravila zajednice u kontekstu "golotinje i seksualne aktivnosti".

"Zar objavljujem gole slike? Toliko golih djevojaka objavljuje na Instagramu (što je normalno za njih) i ja ne vidim da njima miču sadržaj. Ali pokazivanje s čime se djeca suočavaju u Gazi i je golotinja i seksualna aktivnost?" napisao je prije nekoliko dana.

Kopirati
Drag cursor here to close