Novi napadi

Izrael - Novi napadi na Gazu i Hezbollah

Ravnatelj indonezijske bolnice rekao je za Al Jazeeru da je izraelsko bombardiranje izazvalo "ozbiljnu štetu i ozljede", ne navodeći detalje.
Vijesti / Svijet | 23. 10. 2023. u 08:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski ratni zrakoplovi bombardirali su područja u blizini triju bolnica u Pojasu Gaze rano u ponedjeljak, izvijestili su palestinski mediji, ali nije odmah jasno jesu li same bolnice pretrpjele štetu, prenosi Hina.

Izraelska vojska nije odmah komentirala izvještaje, u kojima se kaže da je Izrael izvršio napad u blizini bolnica Shifa i Al-Quds u gradu Gazi i blizu indonezijske bolnice, na sjeveru enklave.

Ozbiljna šteta

Ravnatelj indonezijske bolnice rekao je za Al Jazeeru da je izraelsko bombardiranje izazvalo "ozbiljnu štetu i ozljede", ne navodeći detalje.

Reuters nije mogao odmah potvrditi izvješća. Nije bilo neposrednih izvješća o šteti ili ozlijeđenima i u blizini druge dvije bolnice.

Palestinsko društvo Crvenog polumjeseca priopćilo je 14. listopada da im je Izrael naredio da evakuiraju bolnicu Al-Quds. Grupa je rekla da nije moguće premjestiti bolesne i ranjene.

Napadi u Libanonu

Izraelski zrakoplovi napali su dvije ćelije Hezbollaha u Libanonu rano u ponedjeljak, koje su planirale lansirati protutenkovske projektile i rakete prema Izraelu, priopćila je njihova vojska.

Libanonska državna novinska agencija NNA izvijestila je o izraelskom zračnom napadu na južno predgrađe Aitarouna, u južnom Libanonu, ne navodeći detalje.

Vojska je rekla da se jedna ćelija nalazi u blizini izraelskog grada Mattat, oko 13 km jugozapadno od Aitarouna. Rečeno je da se drugi nalazi sjevernije u spornom području farmi Shebaa. Vojska je rekla da je pogodila obje ćelije prije nego što su pucale.

Kopirati
Drag cursor here to close