Zračni napadi

Izrael izveo udare dublje u libanonskoj teritoriji

Izraelska vojska priopćila je da su njeni ratni avioni pogodili zračnu obranu Hezbolaha u dolini Bekaa kao odgovor na obaranje izraelske bespilotne letjelice koju je ta grupa oborila ranije tijekom dana.
Vijesti / Svijet | 26. 02. 2024. u 13:13 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izrael je u ponedjeljak izveo zračne napade u libanonskoj dolini Bekaa, ubivši najmanje dva člana Hezbolaha u svom najdubljem napadu do sada na libanonsku teritoriju otkako su izbila neprijateljstva s grupom koju podržava Iran prošlog listopada, rekli su izvori u Libanu.

Izraelska vojska priopćila je da su njeni ratni avioni pogodili zračnu obranu Hezbolaha u dolini Bekaa kao odgovor na obaranje izraelske bespilotne letjelice koju je ta grupa oborila ranije tijekom dana. Nije bilo komentara Hezbolaha, koji je ranije rekao da su njegovi borci oborili dron pomoću projektila zemlja-zrak.

Ovo nasilje je označilo eskalaciju neprijateljstava koja su se vodila paralelno s ratom u Gazi, povećavajući rizik dalje eskalacije između teško naoružanih protivnika koji su posljednji put ratovali 2006. godine.

Izraelski napadi pogodili su područje udaljeno oko 18 kilometara od grada Baalbeka, koji je poznat po svojim drevnim ruševinama - UNESCO-voj svjetskoj baštini. Regija u blizini sirijske granice političko je uporište šiitske islamističke grupe Hezbolah.

Izvori su rekli da je Izrael izveo istovremene napade na tom području. Izvor iz libanske sigurnosti i izvor upoznat sa ovim pitanjem rekao je da su ubijena dva člana Hezbolaha.

Libanska televizijska stanica Al-Jadeed emitovala je slike oblaka dima koji se dižu iz tog područja.

Kopirati
Drag cursor here to close