Čuda nesreća

Propao u grob pa naplatio štetu od općine

Sudac Općinskog suda u Zadru dodijelio mu je odštetu od 1.793,09 eura, utvrdivši odgovornost Općine kao vlasnika komunalnog objekta.
Vijesti / Svijet | 28. 12. 2023. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mještanin koji je upao u grob na novom groblju u Sukošanu, zbog čega se teško ozlijedio, dobio je sudski spor protiv Općine Sukošan.

Upao u jamu

Sudac Općinskog suda u Zadru dodijelio mu je odštetu od 1.793,09 eura, utvrdivši odgovornost Općine kao vlasnika komunalnog objekta.

Nesreća se dogodila 30. listopada 2016., kada je mještanin, noseći aranžmane na groblje, upao u jamu do prsiju.

Oporavak je trajao mjesecima, a sud je zaključio da Općina snosi odgovornost za nesreću zbog propusta u održavanju groblja.

Muškarac je na sudu kazao da je, kada je pao u grob, izvadio mobitel iz stražnjeg džepa i nazvao '112'. -

"Rekao sam im da sam pao u grob na novom groblju u Sukošanu, na što su se oni nasmijali. Objasnio sam im da imam bolove u nozi i da se ne mogu smiriti, nakon čega su me spojili s Hitnom službom s kojima sam također pričao dok sam još bio u grobu", rekao je na sudu, piše Zadarski.hr.

Ozljede

Nakon što je izvučen iz groba, Sukošanac je kolima hitne pomoći prevezen u zadarsku Opću bolnicu, gdje mu je utvrđeno potpuno puknuće prednje križne veze desnog koljena i djelomično puknuće prednje križne veze lijevog koljena.

Sud je, inače, utvrdio da se događaj odvio na način kako je opisano u tužbi, kada je na mjesnom groblju Sukošan, prilikom kretanja grobljem i to stazom uz grobna mjesta, pod tužiteljem pukla ploča te je upao u jamu, kojom prilikom je zadobio brojna natučenja i ogrebotine.

U obrazloženju presude navodi se da činjenica da je Općina Sukošan ovlast održavanja groblja prenijela na trgovačko društvo "Zlatna Luka d.o.o." ne isključuje odgovornost Općine za štetu koja tamo nastane trećim osobama zbog propusta u održavanju te da je Općina dužna vršiti nadzor nad tim društvom.

Kopirati
Drag cursor here to close