Muzej traži kazne

Djevojka se sunčala na groblju žrtava genocida

Vijesti / Svijet | 16. 10. 2023. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Facebook / Djevojka se sunčala na groblju žrtava genocida

Beogradski Muzej žrtava genocida na Facebooku se požalio da je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu jedan od vojnih memorijala koji su "konstantno izloženi čestom i neprimjerenom odnosu većeg broja sugrađana".

Objavili su i fotografiju djevojke koja se tamo sunčala u minijaturnom bikiniju, prenosi Jutarnji.hr

"Nedostatak edukacije"

"Zbog nedostatka znanja, prevelike nezainteresiranosti i nedostatka elementarnog odgoja, kao i zbog nedovoljne brige odgovornih na gradskoj i nacionalnoj razini, ovo mjesto je s vremenom pretvoreno u prostor za sportske aktivnosti, rekreaciju, a sada i za sunčanje.

Scena koju su prije nekog vremena zabilježili naše kolege, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, svjedoči o sramotnom i apsolutno nedopustivom ponašanju jedne naše sugrađanke koja je Groblje oslobodilaca Beograda u Drugom svjetskom ratu izabrala sunčanja.

Nedostatak edukacije, ali i primjerenih sankcija za ovakva i slična nekorektna, sramotna i neprihvatljiva ponašanja rezultirala je sve češćim primjerima neprimjerenog ponašanja naših brojnih sugrađana koji skrnave vojne spomenike, grobnice i mrtvačnice iz Drugog svjetskog rata.

Apel

Stoga Muzej žrtava genocida ponovno apelira na odgovorne u lokalnim samoupravama, resornim ministarstvima i državnim odvjetništvima da bez odgode reagiraju na ovakve postupke i propisno ih sankcioniraju.

Također, Muzej poziva ministarstva i tijela lokalne samouprave da osiguraju fizičku i tehničku zaštitu najvažnijih vojnih spomenika iz Drugog svjetskog rata diljem naše zemlje kako bi ih zaštitili od sve većeg broja naših sugrađana koji svojim ponašanjem nanose veliku sramotu cijelom našem društvu.

Istodobno, Muzej će u narednom razdoblju dodatno intenzivirati edukativne programe koji, između ostalog, imaju za cilj prevenciju ovakvih i sličnih sramotnih ponašanja", objavili su uz fotografiju.

Kopirati
Drag cursor here to close