FBI stigao u pomoć

Istražuju se financijski zločini Viktora Janukoviča

Vijesti / Svijet | 10. 03. 2014. u 18:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agenti američkog FBI-a rade u Kijevu kako bi pomogli Ukrajincima da istraže korupciju režima svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča, izjavio je u ponedjeljak američki veleposlanik u Kijevu.

''Činimo sve što možemo da otkrijemo ogromnu kleptokraciju Janukovičeve vlade'', izjavio je Geoffrey Pyatt na konferenciji za tisak.

U Ukrajini su stručnjaci FBI-a, ministarstva pravosuđa i financija ''kako bi pomogli ukrajinskim istražiteljima da otkriju financijske zločine koje je počinio prethodni režim i vide što se može učiniti da se nešto od imovine vrati'',dodao je on.

Europska unija je prošli tjedan zamrznula imovinu Viktora Janukoviča, premijera Mikole Azarova i 16 bivših ministara, poslovnih ljudi i dužnosnika ukrajinskih snaga reda.

Švicarske vlasti su naredile zamrzavanje imovine Viktora Janukoviča i njegovog sina multimilijarder Oleksandra čije bogatstvo je naraslo dok je njegov otac bio na vlasti.

Ukrajina je na 144. mjestu na listi od 177 zemalja u kojima vlada velika korupcija, koju je sastavila nevladina organizacija Transparency International.

Kopirati
Drag cursor here to close