Panika

Iran blokirao društvene mreže zbog protuvladinih prosvjeda

Vlasti optužuju "proturevolucionarne" skupine sa sjedištem u inozemstvu da koriste društvene mreže, posebice Telegram, za pozive na prosvjede
Vijesti / Svijet | 31. 12. 2017. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pristup društvenim mrežama Telegram i Instagram u Iranu putem mobitela je ponovno ograničen u nedjelju poslijepodne, nakon tri dana protuvladinih prosvjeda diljem zemlje, izvijestile su iranske novinske agencije.

''Visoki dužnosnici zaduženi za sigurnost odlučili su blokirati Telegram i Instagram'', objavila je državna televizija na svojoj internet stranici pozivajući se na "informirani izvor".

Vlasti optužuju "proturevolucionarne" skupine sa sjedištem u inozemstvu da koriste društvene mreže, posebice Telegram, za pozive na prosvjede i korištenje Molotovljevih koktela i vatrenog oružja, prenosi Hina.

"Jučer navečer su određeni proturevolucionarni elementi preko društvenih mreža pokazivali ljudima kako se koristi vatreno oružje i Molotovljevi kokteli", rekao je na državnoj televiziji ministar za telekomunikacije Mohamad Džavad Azari.

On je upozorio da će "Vrhovno vijeće za nacionalnu sigurnost poduzeti mjere ukoliko će proturevolucionari i dalje koristiti društvene mreže za izazivanje nemira".

Ministar je u subotu optužio Telegram za poticanje na oružanu pobunu.

Kopirati
Drag cursor here to close