Naređena obustava proizvodnje

Indija otkrila još otrovnih sirupa povezanih sa smrću djece u svijetu

Lijekovi su bili onečišćeni dietilen glikolom ili etilen glikolom, koji su bili pronađeni u sirupima protiv kašlja koji su prouzročili smrtne slučajeve u Gambiji, Uzbekistanu i Kamerunu od sredine prošle godine.
Vijesti / Svijet | 04. 10. 2023. u 16:11 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indijski regulator za lijekove utvrdio je da su sirup protiv kašlja i sirup protiv alergija koje proizvodi Norris Medicines otrovni, po vladinom izvješću, nekoliko mjeseci nakon što su sirupi protiv kašlja indijske proizvodnje povezani sa 141 umrlim djetetom u svijetu.

Lijekovi su bili onečišćeni dietilen glikolom ili etilen glikolom, koji su bili pronađeni u sirupima protiv kašlja koji su prouzročili smrtne slučajeve u Gambiji, Uzbekistanu i Kamerunu od sredine prošle godine.

H.G. Koshia, povjerenik Uprave za kontrolu hrane i lijekova indijske savezne države Gujarat, rekao je u srijedu za Reuters da su prošli mjesec proveli inspekciju Norrisove tvornice i naredili da obustavi proizvodnju. Norris nije odgovorio na zahtjev za komentarom. 

Indijski savezni regulator za lijekove CDSCO utvrdio je da su tri pošiljke sirupa COLD OUT koji proizvode indijski laboratoriji Fourrts bili također zagađeni spomenutim kemikalijama.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u kolovozu da je pošiljka tog sirupa prodavana u Iraku imala neprihvatljive razine tih kemikalija. 

Kopirati
Drag cursor here to close