Tragedija

VIDEO | Smrt bebe u jaslicama: Ispod prostirke nađena izuzetno opasna droga

Policija je tijekom pretrage dječje sobe pronašla kilogram fentanila ispod prostirke na kojoj su djeca spavala.
Vijesti / Svijet | 20. 09. 2023. u 07:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Screenshot: CBS /  Beba umrla u jaslicama u New Yorku. Ispod prostirke nađena izuzetno opasna droga

Ispod prostirke za spavanje u privatnim jaslicama u New Yorku, u kojima je jedno dijete umrlo, a troje je prevezeno u bolnicu, pronađen je kilogram fentanila. Nicholas Dominici (1) bio je u jaslicama u Beonxu samo tjedan dana, a preminuo je u petak zbog sumnje da se predozirao drogom.

Troje druge djece zaprimljeno je u bolnicu nakon što su bili izloženi snažnom narkotiku. Vlasti su protiv dvije osobe podigle optužnicu zbog posjedovanja i namjere trgovanja drogom te ubojstva. Policija smatra da su djeca u dobi od osam mjeseci do dvije godine u dječjoj sobi udisala fentanil. Djeca koja su završila u bolnici dobila su lijek Narcan koji se koristi u slučaju predoziranja opioidima.

Pronađen kilogram fentanila

Policija je tijekom pretrage dječje sobe pronašla kilogram fentanila ispod prostirke na kojoj su djeca spavala, rekao je u ponedjeljak glavni detektiv njujorške policije Joseph Kenny. Istražitelji su navodno otkrili i tri uređaja za pakiranje droge, piše BBC. 

Vlasnica jaslica Divino Nino u Bronxu Grei Mendez (36) i njezin stanar Carlisto Acevedo Brito (41) optuženi su za posjedovanje narkotika s namjerom distribucije koja je rezultirala smrću. "Tvrdimo da su optuženici trgovali drogom iz dječjeg vrtića pri čemu su otrovali tri bebe i jednu usmrtili", rekao je jučer američki državni odvjetnik Damien Williams, prenosi Index.

Snimke nadzornih kamera i telefonski zapisi pokazuju da je Mendez nazvala svog supruga nakon što je vidjela da djeca nisu dobro, a tek nakon toga kontaktirala hitnu pomoć. Njezin suprug je došao u jaslice i iz dječje sobe iznio nekoliko punih vrećica za kupovinu, rekli su dužnosnici. Vlasti još uvijek tragaju za njezinim suprugom.

Video: Police sources: Arrest made in 1-year-old

"Ona je iznajmljivala sobu nekome tko trguje fentanilom, to je njen jedini zločin"

"Jaslice su mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna, a ne okružena drogom koja ih može u trenu ubiti", dodao je Williams. Policija navodi da je droga pronađena u vrtiću mogla ubiti i do 500.000 ljudi. Fentanil, sintetski lijek protiv bolova, 50 puta je jači od heroina.

Odvjetnik Mendez navodi da njegova klijentica poriče optužbe i da nije znala da se u dječjoj sobi nalazi droga. "Ona je iznajmljivala sobu nekome tko trguje fentanilom, to je njen jedini zločin. Nema dokaza da je učinila bilo što osim da se pravilno brinula za djecu", kazao je. Vlasti su osumnjičene zadržale bez mogućnosti jamčevine. Ako budu osuđeni, prijeti im i doživotni zatvor.

Kopirati
Drag cursor here to close