''Beznačajni razlozi''

Incident na liniji razgraničenja: Ukrajinski vojnici odgovorni za smrt i ozlijede četvorice Grka

Nije navedeno što su Grci radili u toj oblasti, ali je dužnosnik grčkog ministarstva rekao da incident nema nikakve veze s trenutnim sukobom u regiji.
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2022. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je danas da su dva njihova državljanina poginula, a još dva teško ozlijeđena u incidentu s ukrajinskim vojnicima u blizini linije razgraničenja s proruskim snagama.

Ministarstvo navodi da su tri ukrajinska vojnika odgovorna za smrt i ozlijede četvorice Grka u selu Hranitneu blizu linije razgraničenja, prenio je Reuters.

Također se navodi da je incident izbio nakon što su se grčki i ukrajinski vojnici posvađali iz “beznačajnog razloga”. U priopćenju nije navedeno što su Grci radili u toj oblasti, ali je dužnosnik grčkog ministarstva rekao da incident nema nikakve veze s trenutnim sukobom u regiji.

Ukrajinske vlasti nisu odgovorile na Reutersov zahtjev za komentar.

Duma: Zastupnici traže priznavanje dvije odcjepljene regije Ukrajine

Ruska Duma trebalo bi kasnije danas raspravljati o prijedlogu zastupnika vladajuće stranke Jedinstvena Rusija o priznavanju neovisnosti odcjepljenim regijama na istoku Ukrajine.

Zastupnici su, naime, kako se navodi u bazi podataka donjeg doma ruskog parlamenta, pripremili nacrt rezolucije kojim o toj temi traže mišljenje ministarstva vanjskih poslova.

Konačna rezolucija bi poslije usvajanja u parlamentu bila poslana predsjedniku Vladimiru Putinu, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close