Francuska

I policija najavila prosvjede – Stižu 'plavi prsluci'

Francuska Vlada pokušala je pridobiti policiju, koja traži bolje uvjete rada, ponudivši bonus od 300 eura policajcima koji su bili na dužnosti tijekom nasilnih prosvjeda koji su počeli prošlog mjeseca.
Vijesti / Svijet | 19. 12. 2018. u 08:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Francuska policija zaprijetila je prosvjedima protiv vlade Emmanuela Macrona ističući da će se "žutim prslucima" uskoro pridružiti "plavi prsluci". Francuska Vlada pokušala je pridobiti policiju, koja traži bolje uvjete rada, ponudivši bonus od 300 eura policajcima koji su bili na dužnosti tijekom nasilnih prosvjeda koji su počeli prošlog mjeseca.

Ponuda Vlade uslijedila je dan nakon što su dva policijska sindikata najavila da će djelomično obustaviti rad u znak prosvjeda zbog načina zapošljavanja i drugih proračunskih pitanja. 

Ministar unutrašnjih poslova Cristophe Castaner sastat će se kasnije sa predstavnicima policijskih sndikata. Nije poznato hoće li predloženi bonusi zadovoljiti policiju, piše "Daily mail''.

"Mi nismo na prodaju i ne možete nas kupiti. Sigurno je da taj bonus neće riješiti krizu", rekao je predstavnik policijskog sindikata Eve Lefevbre. 

Prema podacima Vlade, bonus će dobiti 110.000 policajaca i vojnog osoblja i koštat će 33 milijuna eura.  Očekuje se da će parlament o tome raspravljati tijekom debate o proračunu za 2019. godinu. Umjesto bonusa, policijski sindikati traže isplatu više tisuća prekovremenih sati, koji su se nagomilali posljednjih nekoliko godina. 

Oni su zaprijetili svojim prosvjedima odnosno "plavim prslucima" protiv Macrona nakon pet tjedana borbe sa prosvjednicima, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close