Najavljuju masovne prosvjede

Na ulicama Podgorice prosvjedi u žutim prslucima

Skup je završen, a novi je zakazan za srijedu.
Vijesti / Svijet | 09. 12. 2018. u 22:46 Bljesak.info | R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Podgorici je ispred zgrade Skupštine večeras održan prosvjed Demokratskog fronta zbog uhićenja zastupnika Nebojše Medojevića i mogućeg uhićenja Milana Kneževića.

Jedan od lidera DF-a, Andrija Mandić istaknuo je kako vlast riskira  Medojevićev život te pozvao Ustavni sud da sutra da jasan odgovor, prenose podgorički mediji.  

Mediji pišu da je s prosvjeda koji je okupio oko tisuću građana, koji su nosili žute prsluke, poput demonstranata u Francuskoj, poručeno da će od srijede krenuti protesti u svakom gradu Crne Gore.

"Čekamo odgovor, a ako se stvar ne završi čitava Crna Gora će biti zapaljena bakljama slobode i spustiti se u Podgoricu", poručio je on.

Prema tvrdnjama organizatora, na skupu je bilo oko 3.000 prosvjednika.

Inače, zastupnik DF-a Nebojša Medojević nalazi se u zatvoru deset dana, nakon što je Viši sud donio naredbu o stavljanju u zatvor, jer je Medojević odbio da svjedoči u predmetu koji je formiralo Specijalno državno tužiteljstvo. Medojeviću je određen zatvor do dva mjeseca, a naredba o određivanju zatvora donesena je i za zastupnika DF-a Milana Kneževića, koji od prošlog petka boravi u Skupštini Crne Gore.

Osim  zastupnika  DF-a, podršku večerašnjem protestu pružili su i zastupnici Ujedinjene Crne Gore, Socijalističke narodne partije, kao i nekoliko neovisnih zastupnika.

Izaslanik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je da je Medojević uhićen „na pravdi Boga“.

Andrija Mandić, jedan od lidera DF-a, rekao je da vlast riskira Medojevićev život. Pozvao je Ustavni sud Crne Gore da sjutra da jasan odgovor na žalbu koju su uputili Medojevićevi odvjetnici.

„Kada bi procentualno uporedili koliko nas je ovdje večeras i koliko je juče bilo u Parizu, izveli bi zaključak da nas je večeras više, što znači da i mi možemo promijeniti Crnu Goru. Samo trebamo biti hrabri, uporni i da sve one koji nisu sa nama večeras, da ih pozovemo da budu sa nama u srijedu. Za tada je u Skupštini planiran premijerski sat, za koji ja ne znam da li će biti održan, ovisno od sljedećih poteza koje će povući režim. Obećali smo i rekli da ćemo zapaliti baklje slobode u cijeloj Crnoj Gori. U srijedu veče počinju prosvjedi u svakom gradu. Tamo će ići naši izaslanici i predvoditi prosvjede'', kazao je Mandić.

Skup, koji je protekao mirno, završen je šetnjom pored zgrade Predsjedništva i Vlade Crne Gore.


Kopirati
Drag cursor here to close