Nije Rusija kriva

I Erdogan ima mišljenje o ispaljenom projektilu na Poljsku

'Inzistiranje na tome da su projektili ruske proizvodnje pogoršat će ovo pitanje. Takva metoda kao što su provokacije nije ispravna', rekao je
Vijesti / Svijet | 16. 11. 2022. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan smatra da projektil koji je pao na poljsko tlo nije ruski te da Rusija nije nikako umiješana u taj incident.

"Moram poštovati stav Rusije, koja je rekla da to nije njezina raketa. To je važno za nas", rekao je Erdogan, odgovarajući na pitanje TASS-a.

Pozvao je i na detaljnu istragu pa se dotaknuo ostalih izjava. Tako je rekao da je važno što je i američki predsjednik Joe Biden rekao da projektili nisu iz Rusije.

"Scholz rekao je da su u kontaktu jedni s drugima kao i šest zemalja NATO-a. Vjerujem da će inzistiranje na tome da su projektili ruske proizvodnje pogoršati ovo pitanje. Želimo da Rusija i Ukrajina što prije dođu za pregovarački stol. U tom smislu smatramo da takva metoda kao što su provokacije nije ispravna. Put do mira leži kroz dijalog", rekao je turski čelnik.

Podsjetimo, prema američkim dužnosnicima, početni nalazi o ispaljenim raketama na Poljsku govore kako je projektil ispalila ukrajinska vojska na nadolazeći ruski projektil, izvijestila je agencija Reuters.

Dok Poljska tvrdi da su projektili ispaljeni iz Rusije i dok su NATO saveznici još uvijek suzdržani u osudama, američki dužnosnici navode kako su projektil koji je pogodio Poljsku ispalile ukrajinske snage na nadolazeći ruski projektil.

 

Kopirati
Drag cursor here to close