Pravo lice islama

Guterres postio iz solidarnosti s muslimanima

Konvencija o izbjeglicama iz 1951. godine, koja je donesena radi zaštite izbjeglica, u potpunosti se poklapa s duhovnim vrijednostima koje se nalaze u svetoj knjizi Kur'anu, kazao je čelnik UN-a
Vijesti / Svijet | 06. 04. 2023. u 16:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni tajnik Ujedinjenih naroda (UN) Antonio Guterres izjavio je da je postio tijekom posjete izbjegličkim kampovima kako bi pokazao solidarnost s muslimanima, javlja Anadolija.

"Post mi je pokazao pravo lice islama", rekao je Guterres u intervjuu za "UN News" prije godišnje posjete Somaliji.

Dodao je da će posjetiti ovu zemlju koja se bori sa sušom, poplavama i dugogodišnjom nestabilnošću.

Guterres je kazao da su njegove dosadašnje posjete muslimanskim zemljama tijekom ramazana, mjeseca posta, imale za cilj skrenuti pažnju na patnje i probleme muslimanskih zajednica u tim zajednicama.

Istaknuo je da se svi ljudi treba ujediniti za mir u ovim danima kada se zajedno slave sveti dani muslimana, kršćana i Židova.

Guterres je posebno skrenuo pažnju kako "mir ozbiljno nedostaje" širom svijeta.

Napomenuo je da su tijekom njegove dužnosti Visokog komesara UN-a za izbjeglice, zemlje koje primaju izbjeglice bile uglavnom muslimanske.

"Konvencija o izbjeglicama iz 1951. godine, koja je donesena radi zaštite izbjeglica, u potpunosti se poklapa s duhovnim vrijednostima koje se nalaze u svetoj knjizi Kur'anu", kazao je čelnik UN-a.

Dodao je da "mir, solidarnost i velikodušnost" koje je primijetio u zajednicama u kojima se nalaze izbjeglice i hrabrost izbjeglica i danas utiču na njegov rad.

Kopirati
Drag cursor here to close