Računice u Hrvatskoj

Grmoja uputio poziv sa sastavljanje nove vlade bez HDZ-a

Grmoja je rekao kako Most nema namjeru podržati Zorana Milanovića kao mandatara buduće vlade.
Vijesti / Svijet | 19. 04. 2024. u 11:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostov Nikola Grmoja pozvao je na svom profilu na društvenoj mreži x Domovinski pokret na razgovore kako bi formirali "antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a", dodajući da imaju dovoljno ruku za to.

"Uvjet Domovinskog pokreta je da nema Možemo i SDSS-a u Vladi. Pozivam ih na razgovore kako bismo formirali antihdz Vladu bez Možemo i SDSS-a i kako bismo Plenkovića kojeg su toliko napadali poslali u oporbu. Imamo dovoljno ruku", napisao je Grmoja na X-u.

Taj Mostovac jučer je u Dnevniku Nove TV izjavio da kao stranka ne bi podržali Zorana Milanovića kao kandidata za premijera.

"Ono što je sigurno jest da imamo izglasano na našim tijelima da ne bismo Zorana Milanovića podržali kao kandidata za premijera. Jasno je tko je naš kandidat", poručio je Grmoja kojeg stranka ističe kao kandidata za premijera.

Što se tiče podrške manjinskoj vladi iz sabora, kazao je da oni nisu izašli pred svoje birače s takvim porukama "i sigurno ih neće varati."

Osim što ne bi podržali Milanovićevu vladu, ne bi nikad podržali ni vladu HDZ-a ili ušli u vladu s HDZ-om, naglasio je Grmoja.

Novinar Telegrama, Matko Breber, navodi kako Grmoja u ovom statusu nije otkrio namjerava li i dalje inzistirati na premijerskoj fotelji ili je spreman tu poziciju prepustiti nekom drugom.

''Kada tvrdi da antiHDZ koalicija bez Možemo! i SDSS-a ima dovoljno ruku, Grmoja misli na 42 mandata Rijeke pravde, Mostovih 11, 14 zastupnika Domovinskog pokreta, po 2 mandata IDS-a i Nezavisne platforme Sjever te jedan mandat koalicije Fokus-Republika. Ovdje se radi o 72 zastupnika, a kada bi se njima pridodalo i 5 zastupnika manjina bez SDSS-a, takva bi koalicija došla do 77 ruku u Saboru'', piše Berber.

Grmoja je gostujući na Novoj TV i RTL rekao kako Most nema namjeru podržati Zorana Milanovića kao mandatara buduće vlade.

''Nema razloga da nas Milanović zove s obzirom na ovu matematiku kojoj svjedočimo. Mislim da je ključan Domovinski pokret. U nekoliko sam navrata naglasio da bi bilo dobro da Domovinski pokret, ili ovaj nekompromitirani dio, da se odluči ići u nekakvu širu anti-HDZ vladu koja bi obuhvatila od DP-a prema lijevom centru, ali koliko vidim, tamo se već vode razgovori između DP-a ili dijela stranke i HDZ-a'', rekao je Grmoja.

Uz to, rekao je kako su Ivan Penava i Stipo Mlinarić Ćipe (Domovinski pokret) tijekom kampanje govorili da HDZ treba u oporbu.

'''Mene zanima koji je njihov stav sada i zašto se taj stav prema Andreju Plenkoviću i HDZ-u promijenio'', rekao je Grmoja.

Kopirati
Drag cursor here to close