Sukob na ulicama

Grčki ministar priznao: Policija je napravila niz propusta

"Istraga se provodi objektivno. Pratimo procedure u vođenju istrage bez skrivanja ikakvih dokaza. Cilj je da se ovo ne ponovi u budućnosti".
Vijesti / Svijet | 17. 08. 2023. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Yiannis Oikonomou, grčki ministar civilne zaštite, govorio je o ubojstvu navijača AEK-a i priznao da je policija napravila nekoliko propusta.

"Ističemo pogreške i suočavamo se s njima kako bismo bili bolji i kako se ne bi ponovile", rekao je Oikonomou i dodao:

"Mjere koje smo poduzeli nakon ubojstva navijača prošle godine dovele su do uhićenja tih huligana i zatvorskih kazni. Naša je policija imala brojne uspjehe, koji se uzmu zdravo za gotovo. Međutim, kada se dogode propusti, moramo ih prepoznati i odgovarati za njih".

Progovorio je o istrazi o ubojici, prenosi Večernji.hr

"Istraga se provodi objektivno. Pratimo procedure u vođenju istrage bez skrivanja ikakvih dokaza. Cilj je da se ovo ne ponovi u budućnosti".

Priznao je da je policija napravila niz propusta tijekom večeri u kojoj je smrtno stradao navijač.

"U početku smo ukazali na propust policije, uskoro ćemo preuzeti odgovornost. Istraga će biti temeljita tamo gdje će biti potrebno, ali pogreške ne bi trebale voditi do nepoštenih kritika. Dobili smo informaciju da policija nije postupila ispravno kod AEK-ovog stadiona i da se dogodio se niz propusta, ali to ne znači da imamo slomljene policijske snage".

Oikonomou je dodao da će zbog svega biti otkaza u grčkoj policiji.

Kopirati
Drag cursor here to close