Nevjerojatno

Grčki graničari protiv azilanata koriste ventilatore kako bi suzavac bio 'učinkovitiji'

Nakon što je vjetar, koji je već nekoliko dana puhao prema turskom teritoriju, promijenio smjer, granične službe su na vozila montirale ventilatore kako bi suzavac "učinkovitije" djelovao na azilante, odnosno kako se ne bi vraćao nazad.
Vijesti / Svijet | 12. 03. 2020. u 11:11 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Anadolija / Grčki graničari protiv azilanata koriste i ventilatore kako bi suzavac bio 

Dok stižu osude na račun Grčke zbog nehumanog postupanja prema azilantima na granici, grčki graničari počeli su koristiti ventilatore kako bi "poboljšali" efekat suzavaca koje bacaju na azilante.

Azilanti koji žele nastaviti put prema Europi već 14 dana su blokirani na grčkoj granici. Snage sigurnosti Grčke, kako bi rastjerale azilante, često koriste suzavac i vodene topove, a isto tako i plastičnu i bojevu municiju.

Foto: Anadolija / Grčki graničari protiv azilanata koriste i ventilatore kako bi suzavac bio 'učinkovitiji'

U intervencijama grčkih graničnih službi u posljednja dva tjedna ozlijeđeno je najmanje 2.500 azilanata. Trojica azilanata su izgubili život, a riječ je o državljanima Maroka, Sirije i Pakistana.

Grčka je na granici uvela još jednu nevjerojatnu metodu. Nakon što je vjetar, koji je već nekoliko dana puhao prema turskom teritoriju, promijenio smjer, granične službe su na vozila montirale ventilatore kako bi suzavac "učinkovitije" djelovao na azilante, odnosno kako se ne bi vraćao nazad.

Utvrđeno je da grčke snage sigurnosti u intervencijama na azilante koriste suzavce kojima je istekao rok trajanja.

Kopirati
Drag cursor here to close