Migrantska kriza

Grčka policija ubila jednog migranta, petero ranjenih

Policijske i pogranične snage Grčke otvorile su vatru prilikom čega je ubijen jedan ilegalni migrant, a petero ranjeno.
Vijesti / Svijet | 04. 03. 2020. u 12:02 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčki vojnici u pograničnom području ranili su danas nekoliko migranata nakon otvaranja vatre na izbjeglice koji se iz Turske kreću prema Europi, javlja Anadolu Agency (AA).

Ured guvernera Edirnea priopćio je da su policijske i pogranične snage Grčke otvorile vatru prilikom čega je ubijen jedan ilegalni migrant, a petero ranjeno, koji su potom ambulantnim kolima prebačeni u bolnicu.

Vojnici su pucali prema migrantima koji čekaju na području u blizini tampon zone.

Erdogan: Pozivamo sve zemlje EU, posebno Grčku, da poštuju prava izbjeglica

Predsjednik Turske i predsjednik Stranke pravde i razvoja (AKP) Recep Tayyip Erdogan dotakao se danas i pitanja migranata koji se iz Turske kreću prema Europi, napominjući kako je potrebno poštovati njihova prava.

"Pozivamo sve zemlje EU, posebno Grčku, da u skladu s Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima poštuju izbjeglice koje dolaze na njihov teritorij", istaknuo je predsjednik Turske.

Istaknuo je kako grčka strana ne bi trebala zaboraviti da svi ljudi mogu doći u situaciju u kakvoj se danas nalaze migranti.

"Grci koji na sve načine pokušavaju spriječiti migrante da uđu u njihovu zemlju, pa čak i utapanjem u moru i ubijanjem iz vatrenog oružja, ne smiju zaboraviti da i njima možda jednog dana može zatrebati nečije suosjećanje", rekao je Erdogan.

Na kraju je, komentirajući očekivanja posjete Rusiji koja je planirana za četvrtak, istaknuo kako očekuje da će biti osiguran brzi prekid vatre na području Idliba.

Kopirati
Drag cursor here to close