Trzavice između Vlade i predsjednice

Grabar-Kitarović: Nisam u svađi sa premijerom i ne razmišljam o drugom mandatu

''Ono što trenutno radim jest fokusiram se, usredotočujem se na dužnost koju obnašam i želim je obnašati onako kako sam obećala", rekla je hrvatska predsjednica.
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2017. u 08:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u subotu je odbacila tvrdnje da je u sukobu s premijerom Andrejem Plenkovićem, ali i dodala kako joj je cilj upozoriti na stanje u državi te je najavila kako će od njega zatražiti sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost oko situacije u Agrokoru.

U intervjuu za Dnevnik Nove TV naglasila je kako je demografija "ključ svih pitanja".

"Stanje u demografiji je kritično. Država koja gubi ljude ne može očekivati niti gospodarski rast i napredak. Demografija je ključ svih pitanja. Međutim, to je pitanje na koje upozoravam od početka svojeg mandata, pa i prije od toga, kao i na druge društvene probleme i gospodarska kretanja. Jednak pristup sam imala i prema vladama premijera Milanovića i Oreškovića, koje sam isto tako upozoravala da se trgnu i da počnu rješavati probleme", rekla je odgovarajući na pitanje zašto je odabrala ovaj tajming za žestoku kritiku premijera.

Naglasila je kako bi se češće htjela čuti s premijerom Plenkovićem.

"Voljela bih da malo više razgovaramo i čujemo se", dodala je te najavila da će predložili da se sazove zajednička sjednica Vlade.

Predsjednica je odbacila tvrdnje ta su ona i premijer u sukobu.

"Ne, nismo u sukobu. Moj cilj je biti vrlo realna. Niti optimistična, niti pesimistična, nego upozoravati na stanje koje postoji u državi jer, uostalom, to je i moja dužnost prema građanima i moja ustavna obveza. Ponavljam, riječ je o konstruktivnoj raspravi koja treba dovesti do toga da iznađemo rješenje za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo", dodala je.

Naglasila je kako o drugom mandatu još ne razmišlja

"Mislim da u Hrvatskoj previše raspravljamo o izborima, a premalo o tome što je tko učinio i što činimo u okviru svojih mandata. Ima još dvije godine do trenutka izbora. Ono što trenutno radim jest fokusiram se, usredotočujem se na dužnost koju obnašam i želim je obnašati onako kako sam obećala", rekla je.

Kopirati
Drag cursor here to close