A tko je?

FBI tvrdi da je identificirala ubojicu Amerikanaca Jamesa Foleya i Steven Sotloffa

Vijesti / Svijet | 26. 09. 2014. u 07:17 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka federalna policija FBI identificirala je ubojicu Amerikanaca Jamesa Foleya i Steven Sotloffa za čije je ubojstvo odgovornost preuzela ekstremistička Islamska država, izjavio je sinoć u Washingtonu direktor FBI-a James Comey.

''Identificirali smo ga'' rekao je Komi novinarima odgovarajući na pitanje o identitetu ubojice koji je govorio engleski s britanskim naglaskom a čije lice se ne vidi na video snimku o ubojstvu dvojice Amerikanaca otetih u Siriji.

Kako javljaju svjetske agencije, James Comey je odbio da kaže koje nacionalnosti je Foleyev i Sotloffov ubojica. Islamska država je 19. kolovoza preuzela odgovornost za ubojstvo Jamesa Foleya, a 3. rujna za pogubljenje drugog Amerikanca, koji su ubijeni odsijecanjem glave.

''Vratio sam se, Obama, zbog tvoje arogantne vanjske politike prema Islamskoj državi'' rekao je na video snimku ubojica obučen u crno s prekrivenim licem i nožem u ruci.

On je tada ubio Sotloffa i zaprijetio da će ubiti Britanca Davida Hainesa, koji je na isti način pogubljen deset dana kasnije, prenosi Blic.

Kopirati
Drag cursor here to close