Staro normalno

Fauci: Moguće da ćemo nositi maske i 2022.

Medicinski stručnjak je istaknuo da su sve o čemu govori samo procjene na čiju promjenu, kako je ustvrdio, može uticati mnogo toga
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2021. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Moguće je da će Amerikanci nositi maske tijekom 2022. iako bi se zemlja mogla približiti izvjesnom stupnju normalnosti", izjavio je Anthony Fauci, direktor američkog Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti.

“Potpuno sam suglasan s predsjednikom Bidenom da ćemo približavanjem jeseni i zimi – biti bliži i izvjesnom stupnju normalnosti. Ne mora da znači da će stvari izgledati kao u novembru 2019, ali bit će mnogo bolje nego što je trenutno”, rekao je Fauci u razgovoru za televiziju CNN.

Fauci je rekao i da nije u mogućnosti da predvidi kada bi SAD mogle da se vrate načinu života koji je bio uobičajen prije globalne pandemije korona virusa.

Medicinski stručnjak je istaknuo da su sve o čemu govori samo procjene na čiju promjenu, kako je ustvrdio, može uticati mnogo toga, piše Glas Amerike.

“Zato je potrebno da budemo oprezni. Postoje brojna odstupanja koja je potrebnom imati na umu. Moguće je govoriti o jednoj procjeni u nedjelju – a onda se dogodi mnoštvo stvari koje utiču na potpuno drugačiji razvoj stvari u narednih šest mjeseci”, rekao je Fauci.

Prema njegovim riječima, najznačajniji faktor od koga će zavisiti hoće li biti potrebno da građani SAD-a nose maske, je rasprostranjenost virusa u zajednici.

''Kombinacija vakcine s malom rasprostranjenošću virusa utjecat će na to da u većini slučajeva neće biti potrebe za nošenjem maski. Tada bih se osjećao veoma komotno da kažem da možemo povući maske iz upotrebe'', rekao je Fauci.

Prema podacima Centara za kontrolu i prevenciju bolesti u Sjedinjenim Državama je do sada cijepljeno 63,1 milijuna ljudi. Od COVID-19 je oboljelo 27,8 milijuna građana. Od posljedica te bolesti preminulo je 496.112 građana.

Kopirati
Drag cursor here to close