Objavila sigurnosna služba

Evo tko se sve nalazi na ukrajinskoj potjernici

Za sada se ne zna zašto ukrajinske vlasti nisu ranije objavile ovu informaciju ili zašto su je sada objavile.
Vijesti / Svijet | 10. 10. 2022. u 20:44 Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev nalazi se već više od pola godine na popisu traženih osoba koji su sastavili ukrajinski sigurnosni dužnosnici, objavila je u ponedjeljak ukrajinska sigurnosna služba SBU.

U priopćenju se navodi da je Medvedev, sada zamjenik predsjednika ruskog Vijeća nacionalne sigurnosti, tražen na temelju dijela kaznenog zakona koji se bavi pokušajima potkopavanja teritorijalnog integriteta Ukrajine i nepovredivosti njezinih granica. Na popisu je većina članova ruskog Vijeća sigurnosti.

Za sada se ne zna zašto ukrajinske vlasti nisu ranije objavile ovu informaciju ili zašto su je sada objavile.

U priopćenju se navodi da su se na tjeralici našli i drugi istaknuti Rusi, uključujući ministra obrane Sergeja Šojgua, Vjačeslava Volodina, predsjedatelja donjeg doma parlamenta, Valentinu Matvijenko, predsjedateljicu gornjeg doma, i Nikolaja Patruševa, tajnika Vijeća sigurnosti.

"Služba sigurnosti Ukrajine potvrđuje da je Dmitrij Medvedev, zamjenik čelnika Vijeća sigurnosti Rusije i bivši predsjednik države agresora, proglašen za traženu osobu", stoji u priopćenju SBU-a.

"To se dogodilo u ožujku 2022. na početku ruske agresije."

Na Medvedeva se gledalo kao na umjerenog čovjeka u vrijeme dok je bio predsjednik od 2008. do 2012., kada je zamijenio dužnost s Vladimirom Putinom, koji je tada postao premijer.

Posljednjih godina iznosio je pak neke od najtvrđih ruskih stajališta o Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close