Intervju u Americi

Erdogan: Mir u Ukrajini ovisi o povratu okupiranih teritorija

"Okupirana područja bit će vraćena Ukrajini", rekao je Erdogan tijekom intervjua u New Yorku, dodajući da Moskva također treba "vratiti Krim njegovim pravim vlasnicima".
Vijesti / Svijet | 20. 09. 2022. u 13:45 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija treba vratiti teritorij koji je okupirala Ukrajini ako je cilj uspostaviti održivi mir, rekao je kasno u ponedjeljak turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, prenosi Hina.

"Ako se želi uspostaviti mir u Ukrajini, naravno, povrat zemlje koja je bila napadnuta postat će jako važan. To je ono što se očekuje", rekao je Erdogan u intervjuu američkoj televiziji PBS.

"Okupirana područja bit će vraćena Ukrajini", rekao je Erdogan tijekom intervjua u New Yorku, dodajući da Moskva također treba "vratiti Krim njegovim pravim vlasnicima".

Ankara ne priznaje rusku aneksiju Krima 2014.

Turski predsjednik rekao je također da su Rusija i Ukrajina dogovorile razmjenu 200 zatvorenika.

"Uskoro će biti razmijenjeno 200 zatvorenika na osnovu sporazuma strana", rekao je ocijenivši da se radi o "znatnom" napretku u sukobu.

Erdogan nije iznio druge detalje o sporazumu niti o tome je li riječ o civilima ili vojnicima.

Turski predsjednik sastao se s Vladimirom Putinom prošlog tjedna u Samarkandu u Uzbekistanu, i rekao da ruski predsjednik hoće "što je brže moguće" završiti rat u Ukrajini.

Turska, članica NATO-a, i dalje održava bliske odnose s Moskvom i Kijevom, a nedavno je pomogla u postizanju dogovora za nastavak ukrajinskog izvoza žitarica.

Erdogan je u subotu stigao u New York gdje se tijekom današnjeg dana treba obratiti Općoj skupštini UN-a.

Kopirati
Drag cursor here to close